Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ISRAEL - TARAMUL RELIGIILOR - CLASIC SI MODERN 2023 pachet 6 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom


Descriere

Destinatie: Israel

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
5 nopti cazare cu 5 mic dejunuri, o gustare rece in seara sosirii si 4 cine incluse, la Bethlehem, la HOTEL 4*(3*superior) si 4* in Tiberias sau Nazareth;
Transferuri si transportul cu autocar 3*sup, cu aer conditionat (asezarea in autocar se face incepand cu randul al 2-lea de scaune, dupa lista inscrierilor aflata in posesia conducatorului/insotitorului de grup)
Vizitele si intrarile mentionate in program. Ordinea de vizitare a obiectivelor poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale la fata locului
Transport avion Compania TAROM cursa directa Otopeni–Tel Aviv-retur
Bagaj de cala de 23 kg de persoana si bagaj de cabina 8 kg
Taxe de aeroport incluse
Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului, formata din insotitor de grup si ghid local specializat;

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 30 USD/persoana - se practica in Israel, se achita la sosire
Alte excursii optionale, cheltuieli personale, mesele nementionate in program ca incluse si bauturile;

• Tururi si vizite incluse ce ating toate punctele importante ale Israelului: Ierusalim – pe urmele Mantuitorului, Bethlehem - Ieslea, Muntele Tabor, Iordan- locul Botezului, Marea Moarta, Muntele Sion Nazareth- locul Bunei Vestiri, Marea Galileei- Capernaum si Muntele Fericirilor si Israelul modern – Haifa - Tel Aviv – Orasul Primaverii si Jaffa • Vizite cu intrari incluse • Zbor TAROM Otopeni – Tel Aviv si retur • Asistenta insotitor de limba romana si ghid local autorizat pe toata perioada excursiei • Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana)

Descriere Program

Ziua 1 - Bucuresti – Tel Aviv – Bethlehem
Ora 17.30 intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 19.55 decolare spre Tel Aviv, cu zbor TAROM RO153. Sosire la Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 22.30. Transfer direct la Bethlehem si cazare la Bethlehem hotel 4*. Sosirea fiind tarzie la hotel, sunteti asteptati cu o gustare rece.

Ziua 2 Bethlehem-Ierusalim–Muntele Maslinilor–Muntele Sion–Drumul Crucii
Mic dejun. Dimineata vizita pe Muntele Maslinilor. Coboram pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit, unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului-Catolica si Zidul Plangerii. Dupa amiaza, in Cetatea Ierusalimului, parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantul Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Retur la Bethlehem pentru cina si cazare hotel.

Ziua 3 Bethlehem – Raul Iordan-Locul Botezului – Marea Moarta
Mic dejun. Se continua traseul cu oprire la Raul Iordan, la locul originar al Botezului Mantuitorului. Se poate servi optional masa de pranz (aproximativ 32 USD/persoana) la Qumran - locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele documente de la Marea Moarta sau la plaja de la Marea Moarta, unde se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta. Daca temperatura este propice, puteti sa faceti baie in apa de pe Terra cu cea mai mare salinitate si la cea mai mare adancime sub nivelul marii (-430m). Retur la Bethlehem pentru cina si cazare hotel.

Ziua 4 Bethlehem – Locul Nasterii – Optional, vizita la Sf.Sava in Desertul Iudeei
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita in Bethlehem la Biserica Ortodoxa, ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul IIsus Hristos si la Biserica Catolica Sf. Ecaterina. Facem un scurt popas la un magazin cu suveniruri si obiecte de cult. Ne inchinam si la Biserica Franciscana de la Campul Pastorilor. Optional, vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava (transportul microbuz 15 USD/pers). Cina si cazare la Bethlehem, Hotel 4*.

Ziua 5 Bethlehem – Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirii – Tiberias/Nazareth
Mic dejun la hotel. Dimineata plecare spre Marea Galileei. Deplasare spre Capernaum – unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si Casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha, la locul inmultirii painilor si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele Fericirilor. Optional, Plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus (pret 20 USD/pers), daca vremea permite acesta croaziera si dejun la un restaurant din zona, unde se va servi Pestele Sfantul Petru (pret suplimentar 32 USD/pers.). Cina si cazare Tiberias/Nazareth 4*.

Ziua 6 Tiberias/Nazareth – Muntele Tabor – Haifa – Tel Aviv – Jaffa
Mic dejun la hotel. Dimineata devreme vizitam Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazareth - orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant si Biserica Catolica Buna Vestire. Ne indreptam apoi catre Satul Cana, la biserica ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol al transformarii apei in vin. Vizita pe Muntele Tabor – urcare cu microbuzele - inchinare la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Lui Iisus Hristos. Se continua traseul care catre Haifa unde admiram Gradinile Suspendate ale Templului Bahai si facem o scurta oprire la Manastirea “Stella Maris” cu Pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Continuam traseul catre Tel Aviv unde vom face o scurta plimbare pe faleza din Jaffa/Tel Aviv-Orazul Primaverii pentru a admira orasul si vechiul port Jaffa. Facem un scurt popas la Podul cu zodii, pentru a ne pune dorinta de a reveni curand in aceasta destinatie minunata. Transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti cu cursa TAROM RO154 cu decolare la ora 23.30.

Ziua 7 Tel Aviv - Bucuresti Aterizare la Bucuresti la 02.15.

Excursii sau mese oferite optional – Preturi informative

•    Pranz fara bauturi incluse la Qumran-Marea Moarta sau la Marea Galileei la Pestele Sfantului Petru (aprox. 32 USD/pers);
•    Desertul Iudeei- Manastirea Sf.Sava- aprox 15 USD/persoana, functie de numarul participantilor;
•    Croaziera optionala pe Marea Galileei (20 USD/persoana)- daca este posibila navigarea.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM de 35 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 30 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hoteluri

•    BETHLEHEM – Hotel Saint Michael 4*(3*superior) www.saintmichaelhotel.ps sau similar;
•    TIBERIAS sau NAZARETH – Hotel Mary’s Well 4* https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Israel

•    Israelul este situat in Orientul Mijlociu, iar orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene. Fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers, se supune unui controlul strict de securitate. Trebuie sa respecati permanent indicatiile insotitorului de grup si ale ghidului local, evitand deplasarile individuale.
•    Clima este placuta, mediteraneana, cu veri calde si secetoase si ierni cu precipitatii.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, numerar euro sau dolari SUA, in bancnote de valoare mica. Sunt recomandati insa dolarii SUA, deoarece localnicii nu sunt obisnuiti cu moneda euro si calculeaza la paritatea 1€ = 1 USD
•    Apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
•    Este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
•    Sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
•    La plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu cel putin 3h inaintea decolarii.
•    Atentie! Bagajele de cala nu se incuie la plecarea din Israel. Ele se predau descuiate la ghiseul check-in din aeroportul Ben Gurion

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului!
•    Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie, se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I 56653 - valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple, paşapoarte simple electronice, pot intra în Israel în scop turistic fără viză.
Nu este recomandat sa calatoriti cu pasaport temporar. Durata de şedere admisă în Israel este de 90 zile. După această perioadă, şederea este permisă numai în cazuri bine justificate ori din motive umanitare (îmbolnăvire, decesul unei rude).
•    Un cetăţean român (străin) care a fost deportat din Israel nu poate re-intra în această ţară o perioadă de 6-10 ani. Detalii privind această perioadă de interdicţie pot fi obţinute de la Ministerul de Interne israelian.
•    Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic sunt sfătuiţi să utilizeze numai operatori acreditaţi. În acest sens, este recomandat ca cetăţenii români să nu se îndepărteze de grupul turistic şi să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.
Inscrierea pe acest program se poate face cu pana la 21 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Israel

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
5 nopti cazare cu 5 mic dejunuri, o gustare rece in seara sosirii si 4 cine incluse, la Bethlehem, la HOTEL 4*(3*superior) si 4* in Tiberias sau Nazareth;
Transferuri si transportul cu autocar 3*sup, cu aer conditionat (asezarea in autocar se face incepand cu randul al 2-lea de scaune, dupa lista inscrierilor aflata in posesia conducatorului/insotitorului de grup)
Vizitele si intrarile mentionate in program. Ordinea de vizitare a obiectivelor poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale la fata locului
Transport avion Compania TAROM cursa directa Otopeni–Tel Aviv-retur
Bagaj de cala de 23 kg de persoana si bagaj de cabina 8 kg
Taxe de aeroport incluse
Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului, formata din insotitor de grup si ghid local specializat;

Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 30 USD/persoana - se practica in Israel, se achita la sosire
Alte excursii optionale, cheltuieli personale, mesele nementionate in program ca incluse si bauturile;

• Tururi si vizite incluse ce ating toate punctele importante ale Israelului: Ierusalim – pe urmele Mantuitorului, Bethlehem - Ieslea, Muntele Tabor, Iordan- locul Botezului, Marea Moarta, Muntele Sion Nazareth- locul Bunei Vestiri, Marea Galileei- Capernaum si Muntele Fericirilor si Israelul modern – Haifa - Tel Aviv – Orasul Primaverii si Jaffa • Vizite cu intrari incluse • Zbor TAROM Otopeni – Tel Aviv si retur • Asistenta insotitor de limba romana si ghid local autorizat pe toata perioada excursiei • Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (10€/persoana)

Descriere Program

Ziua 1 - Bucuresti – Tel Aviv – Bethlehem
Ora 17.30 intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni. Ora 19.55 decolare spre Tel Aviv, cu zbor TAROM RO153. Sosire la Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion la ora 22.30. Transfer direct la Bethlehem si cazare la Bethlehem hotel 4*. Sosirea fiind tarzie la hotel, sunteti asteptati cu o gustare rece.

Ziua 2 Bethlehem-Ierusalim–Muntele Maslinilor–Muntele Sion–Drumul Crucii
Mic dejun. Dimineata vizita pe Muntele Maslinilor. Coboram pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit, unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului-Catolica si Zidul Plangerii. Dupa amiaza, in Cetatea Ierusalimului, parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantul Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Retur la Bethlehem pentru cina si cazare hotel.

Ziua 3 Bethlehem – Raul Iordan-Locul Botezului – Marea Moarta
Mic dejun. Se continua traseul cu oprire la Raul Iordan, la locul originar al Botezului Mantuitorului. Se poate servi optional masa de pranz (aproximativ 32 USD/persoana) la Qumran - locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele documente de la Marea Moarta sau la plaja de la Marea Moarta, unde se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta. Daca temperatura este propice, puteti sa faceti baie in apa de pe Terra cu cea mai mare salinitate si la cea mai mare adancime sub nivelul marii (-430m). Retur la Bethlehem pentru cina si cazare hotel.

Ziua 4 Bethlehem – Locul Nasterii – Optional, vizita la Sf.Sava in Desertul Iudeei
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita in Bethlehem la Biserica Ortodoxa, ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul IIsus Hristos si la Biserica Catolica Sf. Ecaterina. Facem un scurt popas la un magazin cu suveniruri si obiecte de cult. Ne inchinam si la Biserica Franciscana de la Campul Pastorilor. Optional, vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava (transportul microbuz 15 USD/pers). Cina si cazare la Bethlehem, Hotel 4*.

Ziua 5 Bethlehem – Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirii – Tiberias/Nazareth
Mic dejun la hotel. Dimineata plecare spre Marea Galileei. Deplasare spre Capernaum – unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si Casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha, la locul inmultirii painilor si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele Fericirilor. Optional, Plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus (pret 20 USD/pers), daca vremea permite acesta croaziera si dejun la un restaurant din zona, unde se va servi Pestele Sfantul Petru (pret suplimentar 32 USD/pers.). Cina si cazare Tiberias/Nazareth 4*.

Ziua 6 Tiberias/Nazareth – Muntele Tabor – Haifa – Tel Aviv – Jaffa
Mic dejun la hotel. Dimineata devreme vizitam Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazareth - orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant si Biserica Catolica Buna Vestire. Ne indreptam apoi catre Satul Cana, la biserica ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol al transformarii apei in vin. Vizita pe Muntele Tabor – urcare cu microbuzele - inchinare la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Lui Iisus Hristos. Se continua traseul care catre Haifa unde admiram Gradinile Suspendate ale Templului Bahai si facem o scurta oprire la Manastirea “Stella Maris” cu Pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Continuam traseul catre Tel Aviv unde vom face o scurta plimbare pe faleza din Jaffa/Tel Aviv-Orazul Primaverii pentru a admira orasul si vechiul port Jaffa. Facem un scurt popas la Podul cu zodii, pentru a ne pune dorinta de a reveni curand in aceasta destinatie minunata. Transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti cu cursa TAROM RO154 cu decolare la ora 23.30.

Ziua 7 Tel Aviv - Bucuresti Aterizare la Bucuresti la 02.15.

Excursii sau mese oferite optional – Preturi informative

•    Pranz fara bauturi incluse la Qumran-Marea Moarta sau la Marea Galileei la Pestele Sfantului Petru (aprox. 32 USD/pers);
•    Desertul Iudeei- Manastirea Sf.Sava- aprox 15 USD/persoana, functie de numarul participantilor;
•    Croaziera optionala pe Marea Galileei (20 USD/persoana)- daca este posibila navigarea.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM de 35 PERSOANE. Pentru un grup de minimum 30 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 25 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Descriere Hoteluri

•    BETHLEHEM – Hotel Saint Michael 4*(3*superior) www.saintmichaelhotel.ps sau similar;
•    TIBERIAS sau NAZARETH – Hotel Mary’s Well 4* https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel sau similar

Informatii utile specifice calatoriilor in Israel

•    Israelul este situat in Orientul Mijlociu, iar orasul Bethlehem este parte a teritoriului Autoritatii Palestiniene. Fiecare trecere din Ierusalim in Bethlehem si invers, se supune unui controlul strict de securitate. Trebuie sa respecati permanent indicatiile insotitorului de grup si ale ghidului local, evitand deplasarile individuale.
•    Clima este placuta, mediteraneana, cu veri calde si secetoase si ierni cu precipitatii.
•    Puteti folosi pentru efectuarea platilor, numerar euro sau dolari SUA, in bancnote de valoare mica. Sunt recomandati insa dolarii SUA, deoarece localnicii nu sunt obisnuiti cu moneda euro si calculeaza la paritatea 1€ = 1 USD
•    Apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.
•    Este necesara imbracamintea decenta si incaltamintea comoda, sport, pentru a evita alunecarea;
•    Sfarsitul de saptamana este vineri si sambata, conform religiei iudaice, iar duminica este prima zi a saptamanii;
•    La plecarea din Israel, pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, se face un control strict atat al persoanelor, cat si al bagajelor, motiv pentru care se efectueaza prezentarea la formalitatile de imbarcare cu cel putin 3h inaintea decolarii.
•    Atentie! Bagajele de cala nu se incuie la plecarea din Israel. Ele se predau descuiate la ghiseul check-in din aeroportul Ben Gurion

Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului!
•    Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;
•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie, se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I 56653 - valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

•    Cetăţenii români posesori de paşapoarte simple, paşapoarte simple electronice, pot intra în Israel în scop turistic fără viză.
Nu este recomandat sa calatoriti cu pasaport temporar. Durata de şedere admisă în Israel este de 90 zile. După această perioadă, şederea este permisă numai în cazuri bine justificate ori din motive umanitare (îmbolnăvire, decesul unei rude).
•    Un cetăţean român (străin) care a fost deportat din Israel nu poate re-intra în această ţară o perioadă de 6-10 ani. Detalii privind această perioadă de interdicţie pot fi obţinute de la Ministerul de Interne israelian.
•    Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic sunt sfătuiţi să utilizeze numai operatori acreditaţi. În acest sens, este recomandat ca cetăţenii români să nu se îndepărteze de grupul turistic şi să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!
•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.
Inscrierea pe acest program se poate face cu pana la 21 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.