Vacanță Grecia: destinații de vis, distracție pe măsură


Grecia este printre cele mai iubite destinații de vacanță și în acest an. Nu e de mirare, dacă stăm să ne gândim la istoria bogată, la plajele superbe cu apă cristalină, la bucătăria locală și la ospitalitatea grecească, în general.

Ca să te ajutăm să faci alegerea potrivită pentru tine și familia ta, îți propunem, în vara asta, două destinații grecești, de vis. Plecarea se face cu avionul, din București.

Vacanță Grecia: Mykonos

Mykonos este o insulă grecească însorită în cea mai mare parte a anului. Temperaturile medii sunt de aproximativ 28 grade celsius. Aceasta aparține de arhipelagul Insulele Ciclade, alături de Santorini.

Este o destinație potrivită pentru cei care doresc o vacanță plină de distracție și voie bună. Peisajele cu care vă întâmpină Mykonos vă vor tăia respirația: case albe, cu accente colorate, taverne elegante, unde puteți să vă bucurați de preparate locale, muzică grecească, apă cristalină și un cer azuriu, ca-n povești.


Printre cele mai apreciate atracții turistice în Mykonos, amintim:

Capitala insulei – Mykonos Town, unde vă puteți plimba pe străduțe înguste, în timp ce admirați arhitectura locală. Cei pasionați de shopping, nu trebuie să rateze Matoyánni Street – o stradă unde vor găsi inclusiv magazine de designer, cafenele și restaurante cochete.

„Mica Veneție” (Alefkántra) pentru o escapadă romantică – locul este împânzit de clădiri vechim elegante, construite chiar pe malul mării. Locul vă va oferi o experiență unică.

Mănăstirea Panayia Tourliani, care datează din secolul al 16-lea și pe care o puteți vizita în orașul Ano Mera. Tot aici puteți vedea și impresionantele mori de vânt, cu o arhitectură deosebită, care au devenit ușor embleme ale insulei.

Pelicanul Petros – mascota insulei Mykonos, pe care o puteți admira plimbându-se nestingherită pe aleile orașului.

Diverse muzee și lăcașe de cult, precum Muzeul Maritim Egeean, Muzeul Casa Lena (o casă aparținând clasei de mijloc, din secolul al 19-lea și care păstrează stilul vieții de atunci), Muzeul de Arheologie, Biserica Panagia Paraportiani.

 

Ofertă charter Mykonos, sejur 7 zile, plecări București:

Luna iunie: 12, 19 sau 26. Preț pornind de la 1127 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna iulie: 3, 10, 17, 24, 31. Preț pornind de la 1495 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna august: 7, 14, 21, 28. Preț pornind de la 1759 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna septembrie: 4, 11, 18. Preț pornind de la 1052 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Vezi ofertele complete vacanță Grecia Mykonos.

 

Vacanță Grecia: Santorini, locul legendarei Atlantida

Situată în Marea Egee, insula Santorini îi cucerește și recucerește, an de an, pe turiștii care vin să petreacă un sejur de vis la malul mării.  Ca și Mykonos, Santorini face parte din arhipelagul Insulele Ciclade și se află la aproximativ 200 km de Creta. Legenda spune că aici ar fi fost găsită Atlantida – insulă legendară la care se face referire și în dialogurile lui Platon. De asemenea, Santorini este cunoscută și pentru casele grecești văruite în alb, cu acoperișuri albastre, care creează o panoramă de vis a zonei.


Iată ce nu trebuie să ratezi, dacă alegi să-ți petreci vacanța în Santorini, una dintre cele mai apreciate și romantice destinații de vacanță din Grecia:

Capitala insulei – Fira – este construită pe stânci. Orașul adăpostește multe muzee și biserici, dar și magazine dintre cele mai diverse, pentru pasionații de cumpărături.

Oia, un orăsel al insulei, este recunoscut pentru apusurile de soare deosebite și este un loc perfect pentru serile romantice

Plaje cu aspect deosebit, precum: plaja cu nisip roșu (situată în apropiere de situl arheologic Akroti) sau plaje cu nisip negru (Kamari, Kolumbo, Perissa, Vlychada). Aceste plaje sunt rezultatul erupțiilor vulcanice care au avut loc de-a lungul timpului.

Ruinele castelulului Skaros, din satul Imerovigli – fosta capitală venețiană

Lăcașe de cult, precum Mănăstirea Agios Nikolaos care datează din anul 1651

 

Ofertă charter Santorini, sejur 7 zile, plecări București:

Luna iunie: 9, 12, 16, 23, 30. Preț pornind de la 827 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna iulie: 7, 14, 21, 28. Preț pornind de la 952 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna august: 4, 11, 18, 23. Preț pornind de la 1759 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Luna septembrie: 1, 8, 15, 22. Preț pornind de la 1052 euro/2persoane/masa conform cu oferta solicitată.

Vezi ofertele complete vacanță Grecia Santorini.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare