Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

De ce este team buildingul cea mai importanta investitie in resursele umane!

Timp de citire:  aprox. 3 minute


De ce este team buildingul cea mai importanta investitie in resursele umane!

Intr-o lume in care atentia este indreptata catre client si catre beneficiile clientului, team leader-ul uita ca cel mai valoros instrument al sau este echipa.

Team buildingul este cea mai importanta investitie pe care o poti face pentru echipa ta. Creste increderea, incurajeaza comunicarea si intareste echipa.

Numarul oamenilor dintr-o echipa creste de la an la an. Ei se cunosc fie in lift, fie la masa de pranz sau in pauzele recreative. Desigur ei au fost prezentati tuturor colegilor inca de la inceput, fie se mai intalnesc in sala de sedinte sau la HR cand mai depun o cerere.

De aceea intr-un team building ei au ocazia sa socialize, sa interactioneze, sa se imprieteneasca si sa descopere pasiuni comune. Acest lucru creste productivitatea echipei si respectul de sine al angajatului.

Totusi, unii leaderi nu considera ca activitatile de team building sunt foarte importante. De cele mai multe ori pentru nu inteleg beneficiile aduse de o echipa care functioneaza bine.

In scopul de a construi o echipa de coeziune care este motivata spre obiective comune, avantajele acestui tip eveniment sunt:
  • rezolvarea problemelor devine mult mai eficienta deoarece toti membrii echipei pot oferi idei din experienta lor, fara a se teme ca vor fi judecati;
  • intr-o activitate de team building, fiecare membru al echipei intelege clar obiectivele si asteptarile echipei si ale celorlalti membri;
  • succesul intr-o echipa ofera oportunitatea pentru recompensa si recunoastere pe doua nivele, de la cel individual pana la cel al echipei. Membrii echipei care se simt apreciati si recompensati au predispozitie sa munceasca din greu pentru a-si atinge obiectivele;
  • diminueaza fluctatia de personal - un lucru bine cunoscut in management si resurse umane este ca adesea oamenii pleaca din motive ce tin de relatia cu seful direct. Exercitiile de team building pot oferi conducerii posibilitatea de a fi vazut ca un coleg, decat ca un sef, fapt care poate face minuni pentru moralul angajatilor.

Munca in echipa si productivitatea merg mana in mana. Prin jocuri si activitati de creativitate, intr-un training sau team building se dezvolta sau pur si simplu se redescopera, echipe excelente. Iar echipele excelente sunt baza unui business de succes.

Cel mai importat intr-un team building este sa ai REZULTAT, iar echipa ta MERITA.