Patru legende care au inconjurat planeta


Noi credem în ideea că ceea ce oferă farmec locurilor pe care le vizităm sunt poveștile lor. Așa că astăzi este despre povești! Despre poveștile care au călătorit peste mări și țări, despre poveștile din filmele romantice, despre acele povești care îmbracă fiecare loc într-o lumină aparte. Vorbim despre povești care aduc un plus de culoare oricărei culturi.

Așadar, vă prezentăm 4 legende care au făcut ocolul lumii!

  • Legenda Monstrului din Loch Ness, Loch Ness, Scoția 
Cu toții am auzit de legenda monstrului din Loch Ness. Deși devine faimoasă în anul 1933, această legendă se întinde mult mai mult în timp, relatări despre existența acestui animal acvatic misterios existând de cel puțin 1500 de ani.
Povestea lui începe odată cu romanii care ajung în regiunea Scottish Highlands și realizează un detaliu straniu. Toate desenele reprezentate pe pietrele Pictish (populație locală) erau realiste și ușor de recunoscut, mai puțin unul. Excepția era o fiară ciudată cu botul alungit și înotătoare în loc de picioare. Astăzi, el este cunoscut ca Monstrul din Loch Ness și îmbogățește meleagurile Scoției cu prezența sa… de poveste!


  • Casa Julietei (Romeo și Julieta), Casa di Giulietta, Verona, Italia 
Nu există loc mai romantic decât orașul celei mai faimoase povești de iubire din istorie - cea dintre Romeo și Julieta! La fel de romantică este atmosfera din casa Julietei unde, legenda spune că cei care scriu pe pereții acesteia, vor avea parte de iubire veșnică. De asemenea, în tradiția locală se obișnuia ca cei care vizitau casa Julietei să lase un mic dar pentru aceasta. De aceea, pe lângă mesajele pe bucăți de hârtie, în casă sunt mici bijuterii si alte daruri aduse de turiști.
  • Fântâna Tinereții din Florida
Legenda spune că există o fântână specială a cărei apă magică ar oferi tinerețe veșnică. Anumite păreri susțin că ea se află în Florida și de aceea există un loc special amenajat în jurul presupusei fântâni, cunoscut ca atracția numărul unu a acestui stat. Pe de altă parte, legendele europene susțin că este în Spania, legând această poveste de Ponce de Leon. Indiferent de localizarea fântânii, cu siguranță merită testate proprietățile acestei ape. Cine știe?! Poate că tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte chiar există!


  • Ruinele din Machu Picchu 
Situat în Peru, pe continentul sud-american, Machu Picchu este un sit sacru, construit de populația incașilor în anul 1490. Legendele locale spun că acest loc reprezintă un portal către o lume a spiritelor. Un lucru este sigur: Machu Pichu este unul dintre cele mai spectaculoase destinații din lume. Mai rămâne o singură întrebare: când mergem la Machu Picchu, nu ne va da pace frumusețea locului... sau spiritele?


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare