Atractii turistice Zakynthos


  • Descrierea insulei Zakynthos
Vestita pentru plajele foarte largi foarte nisipoase, apa calda si azurie, pentru prezenta broscutelor testoase Caretta-Caretta, protejate prin lege, insula Zakynthos numita si “Floarea Levantului” are centrul administrativ cu acelasi nume si care se afla pe coasta de Est, intr-un golf unde este prezent un important centru comercial si principalul port din insula. Plajele nisipoase de aici erau preferate inca din timpul antic, deoarece legenda spune ca acesta insula era locul preferat a lui Apollo si a lui Artemis, care veneau aici indragostiti de plajele largi si nisipoase.

Pe langa frumusetile topografice din zona, vegetatia specific mediteraneana formata din livezi de maslini, citrici, paduri de pin si vegetatie luxurianta, insula Zakynthos cuprinde foarte multe atractii turistice menite sa ajute la redescoperirea fostelor civilizatii bizantine.
Insula cuprinde mai multe statiuni printre care: Laganas, cea mai mare si cea mai aglomerata statiune din insula unde marea este marginita de 9 km de plaja nisipoasa, unde principala atractie este prezenta foarte mare a broscutelor Caretta-Caretta. Statiunea ofera o multitudine de restaurante, cafenele, cluburi magazine de suveniruri, boutique-uri, activitati nautice si foarte multe excursii prin care se poate descoperi frumusetea naturala a insulei.
Tsilivi – este situata la 5 km de capitala insulei Zakynthos si inconjurata de foarte multa vegetatie specifica, printre care foarte multe livezi de maslini si palmieri. Plaja cu o lungime de aproximativ 4 km este acoperita de nisip alb si fin  si care detine distinctia de steag albastru.
Alycanas - considerata si statiunea cu cea mai buna plaja din intreaga insula, este situata in Golful Alykes.
Statiunea Argassi -situata la poalele muntelui Skopos, este in special recunoscuta pentru viata de noapte, dar si pentru posibilitatea practicarii sporturilor nautice.  • Cum este vremea in insula Zakynthos
Climatul mediteraneea predomina si in zona insulei Zakynthos, ceea ce aduce veri calde si secetoase si ierni blande adesea ploioase. Pe teritoriul insulei ploua foarte rar, insa abundent. Vara media temperaturilor aerului depaseste 30 de grade Celsius.

  • Atractii turistice pe care le poti vizita in sejurul tau in insula Zakynthos

1. Zante Town
Orasul foarte boem isi are frumusetea in casele construite in stil neoclasic,  de vegetatia foarte bogata care predomina in oras si de faleza, care este locul de promenade preferat de turisti, unde pot gasi gasi restaurante, cluburi, cafenele si multe magazine de suveniruri. Se poate vizita Biserica Sf.Dionisie, Muzeul de arta bizantina, Muzeul Solomos, Castelul Venetian sau Muzeul Naval.

2. Dealul Bochali
Zona cuprinde ruinele fostei cetati venetinene si reprezinta un loc inalt din insula care permite turistilor sa fotografieze panorama deasupra insulei.


3. Peninsula Vassilikos
Se afla in sud-estul insulei Zakynthos si reprezinta un loc foarte preferat de turisti datorita peisajului natural compus din vegetatie bogata, plaja largi nisipoase si apa foarte tranparenta care permite scufundarea.

4. Blues Caves
Excavatiile natural in stanca se afla in nordul insulei si este un loc foarte prielnic pentru scufundari datorita apei foarte transparente.

5. Muzeul Solomos
Se pot vizita mormintele lui Solomos Dionysios si a lui Andreas Kalvos, dar si multe relicve ce apartin istoriei antice.

6. Muzeul Bizantin
Aflat in Piata Solomon, a fost construit si dat spre vizitare dupa distrugatorul cutremur din anul 1953, adapostind o colectie impresionanta de icoane sau importante picturi cu tema religioasa ce dateaza din perioada bizantina.

7. Fortareata Venetiana
Construita in anul 1646 de catre ingineri venetieni, este un edificiu plin de istorie deoarece se spune ca se afla pe locul unde se afla fosta citadel a insulei.

  • Excursii optionale pe care le poti face in vacanta ta in Zakynthos
1. Plaja Navagio 
Plecarea se face din portul Zante si se va admira toata regiunea de nord-est a insulei inclusive celebrele plaje Tsilivi, Xigia, Alykes si Alikanas.3. Caretta-Caretta
Excursia isi propune descoperirea minunatei lumi a broscutelor testoase, protejate prin lege, dar si a altor specii marine la bordul unui submarin in Marea Ionica, pentru doar 20 de euro/persoana.

4. Olympia 
Al doilea cel mai vizitat sit arheologic dupa Acropole din Grecia, Olympia reprezinta locul unde au luat nastere Jocurile Olimpice, care cuprindea cel mai mare temple dedicate lui Zeus.

  • Unde poti merge la plaja in sejurul tau in insula Zakynthos

1. Plaja Laganas
Localizata la 9 km de orasul Zante, este o plaja foarte cosmopolita si foarte apreciata atat de turisti, cat si de catre localnici. Pe plaja se gasesc numeroase sezlonguri si umbrele de inchiriat, taverne sau baruri.


2. Plaja Kalamaki
Aflata la 6 km de orasul Kakynthos este o plaja preferata de familii datorita nisipului fin si a apei mica in adancime.

3. Plaja Tsilivi
Aflata la 6 km capital insulei, este considerata cea mai populara plaja, cu o infrastructura foarte dezvoltata ce atrage anual sute de mii de turisti.

  • Informatii utile pentru vacanta ta in insula Zakynthos
Cea mai rapida modalitate de a ajunge pe insula pentru o vacanta de neuitat este avionul, care are curse directe din Bucuresti catre insula Zakynthos.

In cazul transportului individual sau cu masina cel mai bun traseu este BUCUREŞTI – GIURGIU – RUSSE – SOFIA – KULATA – PROMAHONAS – SALONIC – PATRAS – KILLINI care are o distanta de aproximativ 1300 km parcursi in 18-20 de ore.

De la 1 Ianuarie 2002, Grecia a adoptat drept moneda nationala EURO (1 euro= 4.66 ron)
Pentru toti cetatenii Uniunii Europene intrarea pe teritoriul Republicii Elene se poate face fara viza, doar cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.Pe teritoriul  Greciei se practica un bacsis cuprins intre 5-10% din suma datorata la restaurante, soferi de taxi etc.
Grecia ofera hoteluri de toate categoriile cuprinse intre 2*-5* oferind toate tipurile de masa mai ales All Inclusive si Ultra All Inclusive, activitati pentru copii, piscine, plaje private, centru SPA si wellness etc. De precizat este faptul ca in Grecia se practica in unele hoteluri plata suplimentara a wi-fi-ului.
SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare