Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Top 7 atractii turistice Viena

Timp de citire: aprox. 4 minute


Top obiective turistice din Viena pe care nu trebuie sa le ratezi! 

  • Palatul Belvedere – o priveliste de vis! Palatul se afla in cadrul parcului, avand un lac in fata acestuia, iar in spatele se afla gradina alpina a palatului. Este recomandat a fi vizitat primavara, atunci cand infloresc pomii.


  • Palatul Schönbrunn – cea mai cunoscuta atractie turistica din Viena. Te poti bucura de o plimbare prin curtea palatului sau poti lua parte la concerte de muzica clasica.


  • Gradina Zoologica Schönbrunn – Dupa ce vizitezi Palatul Schönbrunn, trebuie sa vizitezi si gradina zoologica, unde vei vedea o multitudine de animale, dela elefanti, la flamingo si pana la ursi Panda. Cel mai interesant lucru este faptul ca ai posibilitatea sa iei parte la momentul in care cei care lucreaza acolo hranesc animalele, acestea oferind un spectacol privitorilor.  


  • Donauturm – nu se afla tocmai in centrul Vienei, insa privelistea asupra Dunarii din turn face toti banii! In plus, exista un restaurant in turn unde poti savura o cafea si avea parte de momente de relaxare, iar la baza turnului exista un magazin de unde poti lua suveniruri pentru cei dragi.


  • Parcul Prater – Este recomandat a fi vizitat de cei carora le place adrenalina, intrucat este un parc de distractii. Aici te poti urca in Roata Riesenrad, de unde poti vedea tot orasul, dar si in multe alte atractii in care te poti da si poti petrece o zi intreaga.


  • Hundertwasserhaus – poate una dintre cele mai interesante atractii din Viena, chiar daca nu are o istorie indelungata in spate. A fost construit dupa idea si conceptul austriacunlui Friedensreich Hundertwasser , astfel ca ii poarta numele. Apartamentele apar ca fiind ondulate, pe acoperis exista un spatiu verde, unde cresc pomi si alte plante. PS: nu este de ratat!


  • Mariahilferstrasse – dupa zilele in care vei vizita cele mai importante atractii turistice din Viena, este timpul sa te relaxezi la o cafea de la Coffee Fellows si o gogoasa de la Dunkin Donuts, dar poti petrece timpul ramas si pentru cumparaturi, Mariahilferstrasse fiind cea mai populara strada pentru shopping din Viena!


Aici ai cateva oferte de vacanta in Viena. Tu in care ai vrea sa mergi?