Atractii turistice Santorini


  • Descrierea insulei Santorini
Insula Santorini reprezinta de fapt o imbinare a soarelui puternic prezent in 300 de zile pe an, a apelor calde si azurii ale marii Egee, a caselor pitoresti vopsite in alb, plaje spectacoloase, orase antice sic cel mai important, un vulcan inca activ care este ascuns in mare.

Situata in extremitatea sudica a Cicladelor, insula vulcanica Thira, cunoscuta sub numele de Santorini gazduieste circa 13 de sate care insumeaza circa 14.000 de locuitori, cu suprafata redusa de aproximativ 73 km2 si se afla la aproximativ 120 de km de Insula Creta. Localitatile importante din insula Santorini sunt: Thira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyros si Therasia.

Istoria locului spune ca in trecut laguna Portului Santorini se afla in centrul insulei, insa a ajuns sa fie scufundata de repetate eruptii vulcanice care au dus la modificari majore topografice rezultand “nisipurile negre” celebre in intrega lume.

  • Cum este vremea in insula Santorini
Santorini este o regiune cu climat specific mediteranean in care verile sunt calde si secetoase, iar iernile blande si ploioase. In perioada iernii, in lunile Decembrie-Februarie temperaturile variaza intre 11 si 13 grade Celsius pe timpul zilei, iar media lunara cantitatilor de precipitatii poate depasi 400 mm. In lunile aprilie si mai temperaturile cresc ajungand chiar si la 20 de grade Celius. Perioada iunie-septembrie este cea mai calda cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, lunile iulie si august inregistrand cantitati extrem de reduse ale precipitatiilor atmosferice.


  • Top atractii turistice pe care le poti vizita in Santorini
Pentru amatorii de atractii arheologice si istorice se pot vizita: expozitia picturilor rupestre, situl arheologic, Akrotiri si Mesa Vouno, muzeul vinului, muzeul Preistoric, muzeul etnologic, muzeul Megaron Gyzi, muzeul naval, muzeul arheologic, manastirea Dominicana, catedrala catolica, episcopia Panagia, catedrala metropolitana ortodoxa si manastirea profetului Elias.

1.Vulcanul din Santorini si „hot spring”
Format din doua insule vulcanice si anume Palea si Nea Kameni este o destinatie care nu trebuie ratata. Aici se organizeaza zilnic excursii si croaziere catre Vulcan .

2.Caldera
Una dintre cele mai importante configuratii geologice din lume, Caldera Santorini reprezinta o depresiune geologica formata in urma unor eruptii vulcanice si este considerata de catre geologi una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii.

3. Plimbare cu magarii in Santorini
Este un mod foarte placut de a face un tur al insulei, mai ales ca se spune ca este o traditie foarte veche greceasca si anume in ziua nuntii mireasa se plimba pe un magar frumos impodobit pentru a aduce noroc in viitoarea casa.


  • Excursii optionale pe care le poti face intr-un sejur in insula Santorini

1. Croaziera Caldera
Tariful de aproximativ 47 de euro cuprinde croaziera de-a lungul coastei formata de craterul vulcanic in care pot fi admirate culorile unice ale stancilor si renumitul apus de soare din Santorini apreciat de fotografi celebri. Croaziera vine la pachet cu multa voie buna acompaniata de muzica greceasca si un bogat bufet traditional grecesc.

2. Croaziera in jurul Vulcanului si apus de soare in Oia
Pentru iubitorii de aventura acesta croaziera este perfecta, deoarece se viziteaza si se urca vulcanul (taxa de intrare 2 euro). Pentru a ajunge in varful vulcanului se urca pe lava uscata ce emana caldura, dar si aburi de gaze sulfuroase.

3. Orasele traditionale din partea de Nord a Insulei
Include vizitarea oraselor Panagia Episcopi, Mesa  Gonia, Pyrgos si Imerovigli cu vaporasul pretul estimativ fiind de aproximativ 36 de euro.

  • Top plaje renumite in Insula Santorini

1. Plaja Sumar
Avand in vedere ca este o insula vulcanica, plaja are nisipul negru rezultat prin particulele de cenusa aruncate de Vulcan in urma eruptilor. Este una dintre cele mai unice plaje din lume datorita acestui fapt.

2. Plaja Kamari
Plaja cu o lungime de aproximativ 5 km este premiata cu steagul albastru, fiind cea mai mare plaja din Santorini ca intindere. Este o plaja foarte bine organizata de unde nu lipsesc restaurantele, cafenele, iar in fiecare an un Festival de Jazz care atrage pasionati de muzica din intreaga lume.


3. Plaja din Perissa
Aflata in apropiere de satul Emporio este considerata cea mai frumoasa plaja din Santorini, unde nisipiul negru este extreme de fin, iar muntele Profitis Ilias reprezinta o bariera orografica ce protejeaza plaja impotriva vanturilor Marii Egee.

4. Plaja Red Beach
Asa cum ii spune si numele, nisipiul, dar si stancile ce marginesc aceasta plaja sunt rosii. Este foarte apreciata astfel incat devine foarte aglomerata in sezonul de vara.


5. Plaja White Beach
Localizata chiar langa plaja rosie si este accesibila doar cu barca.

Se mai gasesc si alte plaje precum: Plaja Agios Georgios, Plaja Monolithos, Plaja Kolumbo, Plaja Vlihada etc.


  • Informatii utile atunci cand esti in vacanta in insula Santorini
Cea mai rapida solutie de a ajunge in Santorini este avionul, care in timpul sezonul cald are zboruri zilnice. Pentru cei ce doresc sa mearga cu masina proprie distanta este de 1200 km pana in Atena in aproximativ 15 ore, iar mai apoi se ia ferryboatul catre Santorini, cursa care poate dura intre 6 si 9 ore.
Exista zboruri din Bucuresti catre Santorini.
De la 1 Ianuarie 2002, Grecia a adoptat drept moneda nationala EURO (1 euro= 4.66 ron)
Pentru toti cetatenii Uniunii Europene intrarea pe teritoriul Republicii Elene se poate face fara viza, doar cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera
Pe teritoriul Greciei se practica un bacsis cuprins intre 5-10% din suma datorata la restaurante,soferi de taxi etc.
Grecia ofera hoteluri de toate categoriile cuprinse intre 2*-5* oferind toate tipurile de masa mai ales All Inclusive si Ultra All Inclusive, activitati pentru copii, piscine, plaje private, centru SPA si wellness etc. De precizat este faptul ca in Grecia se practica in unele hoteluri plata suplimentara a wi-fi-ului.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare