Atractii turistice Riviera Olimpului


  • Descriera zonei "Riviera Olimpului
Riviera se intinde de la orasul Methoni pana la la orasul Nei Pori si cuprinde o multime de elemente ce duc la vacante cu experiente memorabile: plaje intinse cu nisip foarte fin, peisaje muntoase si deluroase si vegetatie abundenta formata din paduri de pini, podgorii intinse de vita de vie si livezi de maslini toate aceste lucruri fiind dominate de celebrul Mutele Olimp.

Statiunile turistice ce formeaza Riviera Olimpului sunt: Paralia Katerini, Olympic Beach, Nei Pori, Platamonas, Leptokaria, Korinos, Gritsa etc.

Nei Pori

Paralia Katerini situata la aproximativ 80 de km de Thessaloniki, este cea mai dezvoltata, dar si cea mai vizitata statiune din Riviera. Multitudinea magazinelor de suveniruri, restaurantele cu mancare traditionala si internationala, cluburile, barurile de pe zona de promenada a statiunii plus apa calda, azurie a Marii Egee, plajele nisipoase lipsite de pietre, lipsa animalelor marine periculoase, dar si salvamarii ce sunt omniprezenti pe plajele statiunii sunt marile atuuri ale acestei zone care atrage anual sute de mii de turisti din intreaga lume. Majoritatea plajelor din Paralia Katerini au fost premiate cu distinctia Blue Flag ce confirma puritatea apei, curatenia plajelor si grija fata de mediul inconjurator.

  • Cum este vremea pe Riviera Olimpului
Climatul specific este cel mediteranean din care rezulta veri calde si aride, iar iernile blande, dar ploioase. Insa Riviera Olimpului prezinta caracteristici specifice de clima date de topografia insulei si anume prezenta muntilor din apropierea tarmului, care se comporta precum o bariera orografica ce protejeaza regiunea litorala creand senzatia de racoare in timpul verii, accentuand astfel temperatura mare a aerului. Cea mai potrivita perioada din an atat pentru plaja cat si pentru a putea inota este mai-octombrie.  • Atractii turistice pe care le poti vizita in vacanta ta pe Riviera Olimpului
1. Biserica Sf. Dimitrie-Izvoratorul de mir
Biserica construita in sec al-V-lea gazduieste moastele protectorului Thesalonicului fiind reconstruita intre anii 1926-1948 dupa ce a fost distrusa in urma unui puternic incendiu din anul 1917.

2. Muntele Olimp
Reprezinta cel mai inalt lant muntos din Grecia, avand altitudinea maxima in Varful Mytikas de 2919 m. Se poate ajunge cu masina pe munte, pana intr-un anumit punct, de unde incepe traseul montan de aproximativ 5 ore pana in varful cel mai inalt. Pe pantele muntelui se afla orasul Dion sau orasul lui Zeus cum mai este numit de catre localnici.


3. Rotonta
Este de fapt o constructie masiva din caramida care a servit drept biserica in secolul al V-lea si drept moschee in secolul XVI. In prezent este cunoscuta precum Biserica Sf. Gheorghe si este utilizata pentru diferite evenimente culturale.

4. Arcul lui Galeriu
A fost construit in anul 304 d.Hr pentru a sarbatori victoria impotriva persilor. De asemenea, se poate vizita si Castelul lui Galeriu.

5. Meteora
Se afla in apropierea orasului Kalambaka si este cel de-al doilea ansamblu dupa cel de pe Muntele Athos si se localizeaza oarecum ascuns printre masivii munti ai Pindului si Antiohasiei. Centrul Meteora construit in Evul Mediu, numara in prezent 24 de manastiri printre care unele din ele ajunse ruine.

Se mai poate vizita in Riviera Olimpului: Turnul Alb, Forumul Roman, Mnastirea Sf.Sofia, Biserica Panagia Chalkeon, Biserica Panagia Dexia, Biserica Sf.Nicolae, Biserica Sf.Grigore Palama etc.

  • Excursii optionale pe care le poti face in sejurul tau pe Riviera Olimpului
1. Excursie la Atena
Se va vizita capitala Greciei printr-un tur panoramic de oras, iar mai apoi se va vizita Complexul Acropole.


2. Meteora
Pentru aproximativ 25 de euro/persoana se pot vizita “manastirile suspendate” de la Meteora care sunt considerate cel mai important centru monahal crestin-otodox din Grecia. Excursia cuprinde si o vizita la un atelier de icoane bizantine unde uteti vedea celebra tehnica de picture a icoanelor cu fiota de aur.


3. Tur de oras Salonic
Cel de-al doilea oras dupa Atena din Grecia, Salonicul a fost construit in antichitate de catre Cassandru in onoarea sotiei sale. Se poate admira: Biserica Sf Dumitru Izvoratorul de Mir (unde se afla Moastele Facatoare de Minuni ale  Sfantului Dimitrie, protectorul orasului), Biserica Sf. Sofia, Arcul de Triumf al lui Galeriu, Rotonda, Piata Aristotelis, Bazarul si Turnul Alb.


4. Seara greceasca
O petrecere de neuitat acompaniata cu cele mai bune specialitati traditionale grecesti, vin la discretie impreuna cu muzica live si celebrul dans grecesc “Zorba Sirtaki”.

5. Excursie la Insula Evia
Frumoasa insula este si cea de-a doua ca dimensiune din Grecia, iar in drumul spre aceasta se va vizita: Manastirea Kato Xenia, manastire de maici care pastreaza o parte din Cinstitul Brau al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Pe insula se va vizita orasul Edipsos unde se afla Biserica cu hramul Sfantului Ioan Rusul ce gazduieste Moastele Sf. Ioan Rusul, facatoare de minuni si tur de oras.


  • Informatii utile pentru vacanta ta pe Riviera Olimpului
Pentru a ajunge pe una din statuiunile din Riviera Olimpului din Romania puteti alege transportul cu avionul care reprezinta cea mai rapida si cea mai confortabila cale.
In cazul in care doriti sa ajungeti pe insula cu masina personala traseul recomandat este : Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Plevna-Sofia-Kulata-Promahonas-Seres-Salonic-autostrada de Atena-Katerini , adica aproximativ 800 de km.

De la 1 Ianuarie 2002, Grecia a adoptat drept moneda nationala EURO (1 euro= 4.66 ron).

Pentru toti cetatenii Uniunii Europene intrarea pe teritoriul Republicii Elene se poate face fara viza, doar cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

Pe teritoriul  Greciei se practica un bacsis cuprins intre 5-10% din suma datorata la restaurante,soferi de taxi etc.

Grecia ofera hoteluri de toate categoriile cuprinse intre 2*-5* oferind toate tipurile de masa mai ales All Inclusive si Ultra All Inclusive, activitati pentru copii, piscine, plaje private, centru SPA si Wellness etc. De precizat este faptul ca in Grecia se practica in unele hoteluri plata suplimentara a wi-fi-ului.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare