Atractii turistice Mykonos


  • Descrierea insulei Mykonos
Mykonos, una dintre cele mai exclusiviste insule din Grecia se situeaza intre insulele Tinos, Syros Paros si Naxos. Este comparata cu Insula Ibiza mai ales datorita vietii de noapte care este foarte zgomotoasa si tumultoasa, plajele cu nisip fin si auriu, hotelurile de lux si preturilor ridicate in timpul sezonului de vara.
Capitala insulei Mykonos, cu acelasi nume, are si cel mai mare numar de locuitori si anume 10.000. Insula se bucura un turism din ce in ce mai accentuat in ultimii ani, fapt ce contribuie la 70% din produsul intern brut.

Insula este foarte bogata in ceea ce priveste istoria antica, deoarece se spune ca aici este locul nasterii lui Apollo si a surorii lui gemene Artemis, numele insulei fiind dat de la numele fiului lui Apollo, Mykons. Aici se mai spune ca a fost locul de desfasurare al bataliei dintre Zeus si Titani.


Orasul Mykonos intruchipeaza imaginea unui oras pitoresc grecesc cu strazi inguste, case vopsite in alb piete traditionale, toate fiind concentrate in jurul porturilor. Mykonos are doua porturi: cel vechi aflat in centrul vechi al orasului si portul nou aflat la Tourlos la aproximativ 2 km de centrul orasului.

  • Cum este vremea in insula Mykonos
Asa cum se intampla si in cazul majoritatii regiunilor turistice din Grecia, este bine de stiut ca, climatul mediteraneean aduce dupa sine veri calde si cantitati fosrte reduse de precipitatii atmosferice, cu temperaturi peste 30 de grade Celsius in lunile iulie si august, adica si perioada cea mai aglomerata din an. Insa lunile mai, iunie, septembrie si octombrie aduc temperaturi destul de ridicate, chiar si 25 de grade, iar in aceasta perioada preturile din insula sunt cu mult mai mici decat in plin sezon.

  • Atractii turistice pe care le poti vizita in vacanta ta in insula Mykonos
1. Muzeul Maritim Egeean
Obiectivul muzeului este de a conserva studiilor effectuate pe fundul Marii Egee.

2. Muzeul Agriculturii
Muzeul pastreaza in zestre anumite unelte agricole care au fost utilizate de populatia bastinasa inainte de fenomenul industrializarii.

3. Muzeul Casa Lena
Edificiul format dintr-un salon mare, doua dormitoare, doua curti si un porumbar, contine mobila europeana ce provine din timpurile vechi.

4. Moara Bonis
Se situeaza in partea estica a orasului Mykonos fiind o ramura a Muzeului de Agricultura. Dateaza din secolul XVI si este inscrisa in patrimonial national.


5. Mica venetie din Mykonos
Mica Venitie, sau cum mai este considerat locul cel mai romantic din insula, incanta privirile tuturor prin elegantele case construite chiar pe malul marii, cu balcoane de lemn intens colorate. Reprezinta locul cel mai fotografiat din intreaga Europa.


  • Excursii optionale pe care le poti face in sejurul tau in Mykonos
1. Croaziera de o zi: Sun&Fun
Croaziera isi propune turul insulei si incepe din plaja Agios Ioanis, continuand spre Insula Tragonisi unde se pot vizita minunatele pesteri. Se face apoi oprire la celebra plaja Fragia.Costul excursiei respective 50 de euro/adult cuprinde, de asemenea, si un bufet cu produse traditionale grecesti, muzica si multa voie buna.

2. Insula Delos-Templul lui Apollo
Situata la 30 de minute de Mykonos cu ferriboatul, acesta insula reprezinta locul de nastere a zeului Apollo,loc unde se afla deasemenea si templul inchinat acestuia.Se viziteaza: Drumul sacru, Templul lui Apollo, Hipodromul, Stadionul si Teatrul. Din Delos.

3. Folclor&vin
Pentru aproximativ 30 de euro/adult se viziteaza una dintre podgoriile insulei, unde sunt explicate procesele de producere a vinului, turul incheindu-se cu degustarea vinurilor acompaniata de muzica din folclorul grecesc.

  • Top plaje renumite din insula Mykonos

Plaja Elias

1. Plaja Paranga
Este cea mai preferata plaja de turistii din Mykonos, motivele fiind apa cristalina, nisipul foarte fin si auriu, dar si celebrul restaurant printre turisti Tasos,unde mancarea traditionala greceasca se afla la preturi accesibile.

2. Plaja Kalo Livadi
Plaja cu suprafata foarte mare este bine organizata, poti consuma bauturi de la bar pe sezlong acompaniat cu un masaj thailandez chiar pe plaja.

3. Plaja Asgios Ioanis
Plaja reprezinta locul unde s-au filmat scene din celebrul film de comedie Shirley Valentine, dar si locul unde poti admira apusul soarelui de la tavernele de pe plaja.

4. Plaja Fokos
Desi este una dintre cele mai frumoase plaje din Mykonos, acaesta nu este atat de cunoscuta turistilor, poate pentru ca drumul pana la ea este foarte anevoios. Este o plaja de tip natural, unde nu exista sezlonguri sau umbrelute, doar o taverna ce serveste produse traditionale, printre care celebrele placinte grecesti tiropitakia.

  • Informatii utile pentru sejurul tau in insula Mykonos
Cea mai rapida modalitate de a ajunge in Mykonos este avionul, cursele de tip charter plecand saptamanl in sezonul de vara. Exista zbor din Bucuresti catre insula Mykonos.
Poti ajunge si cu masina pe insula, traseul fiind Bucuresti-Atena, iar mai apoi cu  ferryboatul circa 5-6 ore.

De la 1 Ianuarie 2002, Grecia a adoptat drept moneda nationala EURO (1 euro= 4.66 ron)
Pentru toti cetatenii Uniunii Europene intrarea pe teritoriul Republicii Elene se poate face fara viza, doar cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.


Pe teritoriul  Greciei se practica un bacsis cuprins intre 5-10% din suma datorata la restaurante, soferi de taxi etc.
Grecia ofera hoteluri de toate categoriile cuprinse intre 2*-5* oferind toate tipurile de masa mai ales All Inclusiv si Ultra All Inclusiv, activitati pentru copii, piscine, plaje private, centru SPA si wellness etc. De precizat este faptul ca in Grecia se practica in unele hoteluri plata suplimentara a wi-fi-ului.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare