Atractii turistice Insula Lesbos


Insula Lesbos sau Mitilena asa cum este cunoscuta de catre localnici are o suprafata de 1630 km patrati, unde lungimea coastei este de 320 km. Insula este predonimant acoperita cu vegetatie abundenta si variata la care se adauga un impresionant numar de mlastini, mai exact 11 milioane, adica respectiv 40% din intreaga suprafata a insulei. Desi insula este catalogata drept una dintre cele mai frumoase si autentice insule din intrega lume, statiunea nu este asa de frecventata ca alte insule grecesti. 

Viata de noapte pe insula este una foarte activa, se gasesc o multitudine de restaurant, baruri, cluburi, care pe timpul serii devin neincapatoare. Gastronomia specifica insulei este cea traditional greceasca bazata pe ulei de masline, fructe proaspete, peste si fructe de mare. In orasul Plomari se gaseste cea mai veche distilerie de uzo din Grecia.

  • Cum este vremea in Insula Lesbos
Clima este destul de permisiva si in cazul insulei Lesbos, astfel incat sezonul incepe inca din luna aprilie si se termina prin luna noiembrie. Insa de retinut este faptul ca apa are temperaturi potrivite pentru inot intre lunile iunie si septembrie. Luna august este cea si cea mai calda luna in care cantitatea de precipitatii atmosferice este foarte redusa, la polul opus fiind lunile Ianuarie Februarie si Decembrie cand cantitatile de precipitatii sunt destul de mari.  • Atractii turistice pe care le poti vizita in vacanta ta in Insula Lesbos
1. Golful Kalanis
Situat chiar in mijlocul insulei Lesbos, golful gazduieste doua sate pitoresti: Kalloni si Molyvo unde se pot vizita un castel bizantin construit in secolul al VIII-lea, dar si o manastire aflata in orasul Petra inchinata Fecioarei Maria in secolul al XVIII-lea.

2. Manastirea Limnos
Gazduieste un muzeu cu o multitudine de picturi si icoane cu o importanta deosebita.

3. Satul Mantalmado
Ascude o multime de atractii turistice cum ar fi: biserica dedicata lui Agios Taxiarchon (aici se poate admira celebra icoana realizata din argila si sange), Biserica Fecioarei Maria din Sion. Pe langa acestea se pot admira stradutele inguste tipice Greciei, piete cochete, case traditionale si multe muzee arheologice.

  • Unde sa mergi la plaja in Insula Lesbos


1. Plaja Anaxos
Situata intr-un minigolf, plaja ofera turistilor apa cristalina perfecta pentru inot, suprafata destul de mare acoperita cu nisip fin auriu. Este recomandata familiilor deoarece este destul de linistita, iar briza marii nu se simte atat de tare, deoarece este estompata de dealurile din apropiere.\

2. Plaja Agios 
Se afla la aproximativ 40 de km de capitala insulei si se pot practica sporturi nautice.

  • Informatii utile pentru vacanta ta in Insula Lesbos
Cea mai rapida si comfortabila metoda de a ajunge pe insula este transportul cu avionul, zbor direct din Bucuresti .
De poate ajunge si cu masina personala,un traseu recomandat fiind prin Turcia unde puteti vizita frumoasa Antalya.

De la 1 Ianuarie 2002, Grecia a adoptat drept moneda nationala EURO (1 euro= 4.66 ron).

Pentru toti cetatenii Uniunii Europene intrarea pe teritoriul Republicii Elene se poate face fara viza, doar cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.Pe teritoriul  Greciei se practica un bacsis cuprins intre 5-10% din suma datorata la restaurante, soferi de taxi etc.

Spre deosebire de majoritatea hotelurilor din Grecia, in insula Lesbos hotelurile predominante sunt cele mici, de tip boutique hotel ingrijite de catre o familie, fara un numar mare de angajati foarte departe de atmosfera specifica hotelurilor de lux.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare