Atractii turistice Fethiye


  • Descrierea statiunii Fethiye
Aflata la aproximativ 150 de km de Provincia Mugla, 300 de km de Antalya si la 50 de km de Aeroportul Dalaman, statiunea Fethiye sau “Taramul Luminilor” cum mai este numita, este de fapt un golf format din mai multe insule. Orasul este extrem de cosmopolit, zona de promenada gasindu-se o multitudine de restaurante, cafenele si magazine de suveniruri in apropierea portului, unde acosteaza mai ales vase de croaziera si iahturi de lux. In anul 1934  primeste numele de Fethiye, acest lucru fiind o comemorare a lui Fethi Bey, un pilot ce provenea din oras si care a murit eroic in timpul Razboiului de Independenta.
Desi orasul a cunoscut o adevarata dezvoltare in ultimii ani, au ramas inca foarte multe morminte liciene de piatra ce se situeaza in stanca din spatele orasului.

  • Vremea in Fethiye 
Clima specifica litoralului turcesc, respectiv mediteranean este dominanta si in regiunea oraslui Fethiye. Acest gen de clima aduce si aici aproximativ 300 de zile pe an cu soare, precipitatii reduse frecvente in timpul iernii si un sezon ce dureaza din aprilie pana in luna octombrie.  • Atractii pe care le poti vizita atunci cand esti in vacanta in Fethiye
1. Fethiye Old Town
Asa cum ii spune si numele, orasul vechi pastreaza in totalitate caracteristici din timpurile otomane. Se gasesc aici din abundenta magazine de suveniruri, restaurante traditionale turcesti si magazine cu produse homemade cum ar fii: obiecte de artizanat, sapunuri de casa etc.
2. Mormintele in stanca
In partea de sud a orasului sunt intalnite mormintele in stanca ce ofera o panorama asupra intregului oras.
3. Plajele Fethiye
Daca vrei sa traiesti autenticitatea unei vacante de familie turceasca aici este locul, avand in vedere ca duminica sunt extreme de populate de locuitori.


4. Varful Babadag
Este un loc prielnic unde poti sari cu parapanta, sau poti admira superba priveliste asupra orasului dintr-o cafenea.

  • Excursii optionale pe care le poti face atunci cand esti in vacanta in Fethiye
Vizita la plaja Patara situata la aproximativ 80 de km de Fethiye, fiind considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa plaja din lume, cu un nisip incredibil de fin intins pe o suprafata de 22 de km. Aici se pot admira celebrele broscute caretta.


Stramtoarea Saklikent una dintre cele mai mari din lume ofera un peisaj absolut magnific, parcul Yakapark si intr-un final situl Tlos.

  • Cum ajung in Fethiye
Pentru a ajunge in Fethiye cu masina proprie sunt necesare cam 20 de ore, fiind o distanta din Bucuresti de aproximativ 1500 km. 
Pentru a ajunge in Fethyie cu avionul, exista zboruri directe din Bucuresti si Cluj-Napoca pe aeroportul din Bodrum, apoi se va face transfer catre Fethiye.

  • Informatii utile pentru un sejur in Fethiye

Moneda locala este lira tuceasca (TL) care reprezinta aproximativ 0.46 euro.
Bacsisul este foarte practicat aici si este de aproximativ 10%-15 % din suma datorata in restaurante, pentru cameriste, barman, soferi de autobus, soferi de taxi s.a.
Din anul 2010 in ceea ce priveste turismul nu mai este necesara procurarea  vizei deoarece se poate intra pe teritoriul Turciei cu pasaportul valabil pe minimum 6 luni de la data intrarii in tara.
Majoritatea hotelurilor din Antalya ofera regim de masa All inclusive sau Ultra All Inclusive, parc de piscine, restaurant a la carte si din alte bucatarii internationale, activitati pentru copii, spa si centru wellness, wi-fi gratuit, coafor.

  • Top hoteluri recomandate pentru o vacanta in Fethiye

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare