Top atractii turistice Croatia


Timp de citire: aprox. 7 minute


Croatia ne ofera privelisti uimitoare, cu peisaje care iti taie rasuflarea, in partea nordica aflandu-se zonele muntoase si capitala Zagreb, iar in partea vestica se afla zona de mare, cu bine cunoscutele statiuni precum: Zadar, Split, Sibenik, Dubrovnik.
Croatia are iesire la Marea Adriatica, avand ca vecini: Slovenia, Ungaria, Serbia si Muntenegru, Bosnia si Hertegovina. Moneda oficiala este kuna, 1 kuna fiind aproximativ 0,61 RON. Activitati pe care le poti face in vacanta ta in Croatia: rafting, caiac, surf, scufundari, ciclism etc. In Croatia poti ajunge ori cu masina, cu avionul sau cu autocarul. It's up to you!


Printre cele mai cunoscute mancaruri traditionale din Croatia se numara: soparnik-desert traditional din zona capitalei, manistra ad bobica-supa din boabe de porumb si fasole uscata.
Zona Coastei Dalmate este formata din plaje intinse, orase  cu o incarcatura istorica aflate pe continent, precum Split, Sibenik, Trogir, Zadar si Omis, dar si din orasele insulare Korčula, Vis si Hvar. In aceasta zona se afla nu mai putin de 926 insule, fiind cea mai cunoscuta regiune turistica din intreaga Croatie. Pe langa minunatele plaje, exista si multe zona verzi formate din cascadele raului Krka sau din  cele 2 parcuri nationale. 
Insula Brac este recunoscuta in intreaga lume pentru piatra alba de Brac, din care sunt construite unele dintre cele mai cunoscute cladiri din lume (Casa Alba, Parlamentul din Viena). 


Orasul Dubrovnik este un oras de atractie mondiala care se afla in Patrimoniul UNESCO.  Atunci cand te gandesti la Dubrovnik, te gandesti la zidurile fortificatiilor care se afla aici. Aici poti vizita Biserica San Salvadore, Palatul Sponza, Palatul Rectorilor, Portul vechi, Turnul cu ceas.Orasul Hvar este cel mai vechi obiectiv turistic din Dalmatia, in interg orasul existand numeroase cladiri istorice.


Una dintre cele mai cunoscute si renumite plaje la nivel mondial este Zlatni Rat datorita culorii apei Marii Adriatice, fiind situata langa o padure de pini, aici putandu-se practica o multime de activitati nautice.


Orasul Ston este cunoscut la nivel european ca avand cel mai lung zid de piatra din Europa, orasul fiind denumit si “orasul de sare” datorita fabricilor de sare care inca functioneaza si in prezent.
Cetatea Klis este locul unde s-a filmat celebrul serial Game of Thrones, oferind privelisti uimitoare catre orasul Split si Marea  Adriatica.
Orasul Split este si el plin de elemente istorice, aici putand fi vizitat Palatul lui Diocletian, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, Catedrala sau Templul lui Jupiter. Prin multitudinea de cladiri medievale, Loggia, Palatul Cipiko, Manastirea Benedictina sau Catedrala, orasul Trogir face parte si el din Patrimoniul Mondial UNESCO.


Parcul National Plitvice este cu siguranta cel mai cunoscut obiectiv turistic din Croatia, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, si recunoscut la nivel modial pentru cele 16 lacuri impresionante legate prin intermediul a 92 de cascade, fiind una dintre minunile din intreaga lume. Fauna si flora sunt foarte dezvoltate in aceasta zona, aici putand fi admirate o multitudine de specii de fluturi, pesti sau pasari. Ceea ce vei vedea aici cu siguranta iti vei animti toata viata!


Parcul National Krka este un alt obiectiv turistic cunoscut din Croatia, oferind si acesta peisaje impresionante asupra renumitei cascade Skradinski Buk. Insula Korčula este locul unde s-a nascut Marco Polo fiind inconjurata de o intreaga padure deasa de pini si de culturi de maslini. In plus, este o ocazie speciala pentru iubitorii de vin sa incerce un vin alb bun, din soiul pošip.


Orasul Zagreb, care este si capitala Croatiei, are cel mai scurt funicular din lume, cu o lungime de 66 metri. Poti vizita Piata Centrala Zrinjevac, Turnul Lotrscak, Catedrala Adormirea Maicii Domnului sau Piata Kaptol.Orasul pitoresc Zadar este recunoscut pentru bisericile care au rezistat raidurilor aeriene din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In Zadar poti vizita „Salutul Soarelui” - orga de lumini, orga muzicala care functioneaza pe baza puterii valurilor, dar si Catedrala Sf. Anastasia.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare