Top 15 atractii turistice in Dubai


Dubai este cea mai populară destinație turistică din Emiratele Arabe Unite și pe bună dreptate. Orașul se mândrește cu o mulțime de atracții unice în lume care au reușit să facă din Dubai un oraș demn de remarcat pe harta turismului din Orientul Mijlociu. 
Obiectivele turistice din Dubai se adresează tuturor categoriilor de turiști, de la impătimitii de shopping pană la cei care apreciază cultura și istoria arabă, de la cei care iubitorii plajelor cu nisip fin și pană la cei care admiră arhitectura futuristă care se remarcă la tot pasul. Pentru că Dubai este despre inovație, viziune, proiecte indrăznete și în general, despre superlative. Despre clădiri care sfidează gravitația, despre o infrastructură impecabilă, despre pârtii de schi și grădini de flori în mijlocul deșertului, despre insule artificiale incredibile și despre un ritm de dezvoltare cu care nu prea poți ține pasul.  
Dubai se adresează tuturor tipologiilor de turiști, pentru că este o destinație perfectă pentru familii cu copii dar și pentru cupluri de indrăgostiti sau tineri în căutare de distracție și experiențe inedite. 
Așadar, iată top 10 experiențe de neratat în Dubai: 
  
Burj Khalifa, cunoscut ca Burj Dubai înaintea inaugurării, este cea mai înaltă clădire din lume, măsurând 829 m! Deschis oficial la începutul anului 2010, este construcția cu cele mai multe etaje din lume (163). În interiorul clădirii se află și primul hotel Armani din lume, cu peste 300 de camere decorate de către renumitul designer italian. Clădirea a spulberat o mulțime de recorduri în materie de construcții, printre care titlul de cea mai înaltă clădire, cea mai înaltă structură, cel mai înalt spațiu de locuit sau cel mai mare număr de etaje. 
Pentru turiști, principala atracție este puntea de observație de la etajul 124-"At the Top". Aceasta este situată la nu mai puțin de 442 de metri deasupra solului și este un loc ideal pentru a privi de la înălțime alte atracții tursitice din Dubai. Vizitatorii ajung la puntea de observație de la etajul 124 cu ajutorul unor lifturi care merg cu o viteză de 10 metri pe secundă. Burj Khalifa se mândrește și cu cel mai înalt lift aflat în folosință oriunde în lume. Există și posibilitatea de a urca la etajul 148, această atracție fiind numită At the Top-Sky Experience. Puntea de observație de aici este situată la 555 de metri, în aer liber, și este cea mai înaltă punte de observație din lume. 
Pont: Recomandăm rezervarea bileteleor online, pentru a evita cozile destul de mari de la intrare – îți alegi astfel data preferată, pachetul / tipul de vizită și ora preferate, achiziționezi tichetul și nu îți rămane decât să te prezinți la intrare cu e-mailul de confirmare. Nu există bilete „pe loc” pentru Burj Khalifa, acest lucru este cert. 

  
Fântâna din Dubai reprezintă una dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Fântâna din Dubai propulsează apa până la 150 de metri înălțime. Fiecare jet de apă este colorat și iluminat și se mișcă simultan, în funcție de temele muzicale. Două spectacole au loc după-masă (la orele 13.00 și 13:30), exceptând zilele de vineri (când programul lor este de la 13:30 până la 14.00). Spectacolele de seară încep la apusul soarelui și se repetă la fiecare 30 de minute, până la ora 23.00. 

  
Micul paradis Miracle Garden. Dacă nu te-ai aștepta să schiezi în deșert, nici la grădini botanice imense în aer liber nu te-ai prea aștepta. Ei bine, există o grădină superbă unde în fiecare toamnă și iarnă te așteaptă nu mai puțin de 45 de milioane de flori. Este deschisă din octombrie până în mai, vară este totuși prea cald că florile să supraviețuiască. 

  
Burj Al Arab (Turnul Arabilor) a fost până de curând singurul hotel de 7 stele din lume și este conceput să semene cu o ambarcațiune tipic arabă, ce domină orizontul Dubaiului. Această clădire are o înălțime de 321 metri, fiind al patrulea cel mai înalt hotel din întreaga lume. Este unul dintre simbolurile cele mai reprezentative din Dubai, fiind o clădire maiestoasa ce nu ar trebui să lipsească din itinerariul niciunui turist care își planifică o excursie în Emiratele Arabe Unite. Hotelul este superb din orice punct ar fi privit, cu toate acestea, cele mai bune fotografii ale acestuia se pot obține de pe plaja publică de lângă el. Burj Al Arab este una dintre structurile cele mai fotografiate din lume și a fost votat în mod constant ca fiind cel mai luxos hotel din lume. Pe timp de noapte, clădirea este iluminată într-un mod impresionant, imaginea acesteia fiind realmente formidabilă. 


Palm Jumeirah este una dintre cele mai mari insule artificiale din lume și un triumf al ingenuitătii umane. Localnicii și turiștii se bucură de hotelurile de top de pe insulă, care cuprind Waldorf Astoria, Fairmont, One&Only, Jumeirah Zabeel Saray și, probabil, cel mai notabil, iconicul hotel Atlantis, The Palm. Și cu un trenul care merge de-a lungul „tulpinii” care face legătura cu sistemul de tramvai de pe continent, să ajungi acolo nu putea fi mai ușor. 
Atlantis the Palm este un resort magnific situat pe Palm Jumeirah, conține 2 turnuri simetrice– Royal Towers, legate între ele cu un maiestuos pod– Royal Bridge Suite, cu un total de 1539 camere, toate cu balcoane private și priveliști asupra “The Palm” și a golfului Persic. Dispune de parc acvatic de distracții cu 7 tobogane, unul dintre ele supranumit Saltul de Credința,( vom aluneca prin tunelul construit în laguna cu rechini), un acvariu “ The Lost Chambers“ care reproduce legendele orașului pierdut Atlantida, un centru de educare și conservare al delfinilor Dolpfins Bay– locul unde putem interacționa cu ei, mega facilităti pentru conferințe și evenimente, un centru de scufundări, o plajă privată, peste 20 de restaurante, etc.  


Dubai Marina, district portuar artificial, este una din cele mai noi și populare zone din Dubaiul modern, construit pe malurile noului canal obținut prin „aducerea” apei din golful Persic. Întregul bazin portuar construit integral de oameni, are o lungime de peste 3 km, este locul unde vom întâlni cele mai înalte blocuri din lume, cu inăltimi medii între 250 și 300 metri, inclusiv cel mai înalt zgârie-nori locuibil din lume, Princess Tower, cu o inăltime de 413 metri și 101 de etaje. Toate clădirile din zonă oferă o priveliște minunată, există o plajă fascinantă, un golf pentru cele mai elegante și moderne ambarcațiuni, 1 mall și 2 zone pietonale, Walk și Marina Walk, unde vom descoperi o mulțime de cafenele, restaurante și magazine.  


Mall-ul Souk Madinat din interiorul hotelului Madinat Jumeirah are propria cale navigabilă de a transfera oamenii de la magazinele, barurile și restaurantele sale la hotelurile din vecinătate. Mall of Emirates are la interior o pârtie de schi cu zăpadă adevărată, ce îți va face chef de un slalom rapid între cumpărături și plajă. Și dacă Mall of the Emirates are pârtia de schi, Dubai Mall te invită să descoperi lumea marină. Printre magazine de haine vei da peste un acvariu imens, pe care îl poți admira și plimbându-te pe aleile din mall. 


La mai puțin de 20 de minute cu mașina de străzile moderniste din centrul Dubaiului, puteți experimenta minunile Deșertului Arab. Optați pentru un safari în deșert, cu mașini de teren, mers cu bicicletă cu patru roți și cu placă pe nisip, urmat de grătare tradiționale, pictatul cu henna și plimbările cu cămile. Sau doar plecați cu mașina și trăiti minunile deșertului într-o aventură pe cont propriu. Cei care caută luxul ar trebui să opteze pentru un Heritage Dinner Safari (safari cu dineu).   


Dubai Museum  este principalul muzeu din Dubai, situat în fortul Al Fahidi, cea mai veche clădire existentă, construită în 1787. Construit în formă pătrată, cu turnuri de apărare în 3 din colțurile pătratului, muzeul prezintă tradiționalul mod de viață al beduinilor, cu colecții vechi de arme și muniții, vechi locuințe de vară numite arish, corăbii traditionale– dhow, replici ale magazinelor mestesugăresti, ale celor de comerț, etc. 


Wafi City - Complexul Piramidă, stilizat după Egiptul antic, este un complex pyramidal care include un mall cu peste 300 de magazine, 30 de restaurante, hotelul Raffles Dubai 5* cu cele mai spațioase camere standard din Dubai – 70mp, un complex rezidențial, Cleopatra’s Spa și Pharaoh’s Club. Totodată, este locul în care în fiecare seară, puteți urmări cel mai spectaculos show de lumini și sunete din Dubai.  


Dubai Frame este una dintre cele mai noi clădiri apărute pe firmamentul metropolei și reprezintă o realizare inginerească remarcabilă. Amplasată în Pacul Zabeel, exact între Dubaiul vechi și cel nou, această structură impozantă oferă panorame cuprinzătoare asupra orașului, de la 150 m inăltime. Una dintre cele mai impresionante caracteristici este podul de sticlă revoluționar care unește cele două turnuri paralele pentru a crea forma unică de ramă. Dubai Frame a devenit repede o atracție obligatorie pentru vizitatori și localnici deopotrivă. 


Distracție, emoție, viteză-și chiar 5D, vă puteți aștepta la toate acestea în enormul parc tematic, a cărui mărime este egală cu cea a 28 de terenuri de fotbal. Cu atracțiile cele mai noi și emoționante, IMG Worlds of Adventure vă aduce la viată personajele d-voastră preferate. Descoperiți atracții tematice pentru vizitatori mai tineri, cu Ben 10, Gumball, Powerpuff Girls și LazyTown, în timp ce vizitatorii mai în varstă pot intra în lumea eroilor Marvel: Spider-Man, Hulk, Iron Man, Thor și Avengers. Veți întâlni dinozauri animați în mărime naturală în Lost Valley (Valea Pierdută). Numeroasele distracții garantează voia bună permanentă pentru întreaga familie și există, de asemenea, multe restaurante și magazine. 


Dubai este pe punctul de a deveni un adevărat paradis al distracțiilor − datorită inaugurării Dubai Parks and Resorts (Parcurile și stațiunile din Dubai). Copiii își vor ascunde cu greu entuziasmul în labirintul cu parcuri tematice enorme, precum Motiongate, Bollywood Park și parcul tematic Legoland și parcul acvatic, în timp ce adulții se pot relaxa pe bulevardul Riverland, care găzduieste restaurante și programe de distracții incitante. Hotelul luxos în stil polinezian, The Lapita, este amplasat în parcul tematic, oferindu-le oaspeților accesul cu usurintă la facilitătile pe care le oferă. 


Parcul Acvatic Wild Wadi poate rivaliza cu orice aqua park din alte colțuri ale lumii. Parcul se laudă cu opt instalații Master Blaster, vârful din industria parcurilor acvatice, niște coastere cu apă care sfidează gravitația prin căderi impresionante și curbe amețitoare. Wild Wadi se mândrește și cu două instalații de surfing și până nu demult la Wild Wadi Waterpark se găsea și cu cel mai mare tobogan acvatic din afara Americii de Nord, însă acesta a fost înlăturat pentru a face loc altor două instalații noi. Parcul dispune și de o cascadă de 18 metri înălțime care este pornită la fiecare 10 minute. 


 Acum nu mai rămâne decât să îți faci bagajele, găsești aici super ofertele pentru Dubai.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare